BENCANA BANJIR- PENUTUP TAHUN 2021

Hujan yang berpanjangan bermula daripada 18hb December telah menyebabkan berlaku bencana banjir di beberapa kawasan terutamanya di Lembah Klang & Shah Alam yang telah meninggalkan kesan mendalam kepada mangsa yang terjejas akibat bencana tersebut. Beberapa orang pekerja SMSB juga tidak terkecuali daripada musibah yang melanda ini.

Pihak Pengurusan turut  bersimpati dan prihatin  terhadap mereka yang terkesan , kesedihan ini turut dirasai oleh pihak cawangan anak syarikat di Pulau Pinang (Procal Services Sdn Bhd dan Johor (Setianas Sdn Bhd).

Sehubungan itu, pihak pengurusan telah menyediakan peruntukan sumbangan sebanyak RM12,000, dan sebanyak RM4000 masing-masing daripada cawangan anak syarikat Procal Services Sdn Bhd dan Setianas Sdn Bhd untuk memastikan kelangsungan pekerja yang terjejas akibat bencana banjir.

Seramai 6 orang pekerja iaitu Zaid (Logistic); Sutha (Marketing) ; Norasikin (Acc dept); Shuhada (Force); Nazrah (QA); dan Firdaus (Site) menerima sumbangan RM2000 setiap seorang daripada pihak pengurusan. Manakala seramai 8 orang pekerja menerima sumbangan RM1000 setiap seorang daripada cawangan anak syarikat, Suhaila (QA); Zuraidah (Marketing); Juliani (Marketing); Hana (Marketing) ; Pugal (Logistik) ; Mohana (DV); Fatin (Temperature)  dan Alias (Force).

Cheer Club (wakil pekerja ) juga telah membuat pungutan derma di kalangan pekerja SMSB, dan telah menerima sumbangan sebanyak RM1515 yang telah diagihkan sama rata kepada semua mangsa yang terlibat.

Dengan bantuan yang diberikan, semoga dapat meringankan sedikit sebanyak beban mangsa banjir serta akan terus tabah menghadapi dugaan ini. Apatah lagi bencana ini berlaku disaat kita masih bergelut dengan ancaman Covid-19 yang masih belum reda.

Diharapkan tahun 2022 akan memberikan sinar baharu pada kita semua. 

Scroll to Top